Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/4/8/6/hmoliven.nu/httpd.www/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 2421 Labbanalyser | Hälsomottagningen Oliven

 

Analyser

Om du inte har möjlighet att besöka vår mottagning går det bra att boka ett Introduktionssamtal via telefon/Skype där vi går igenom din problematik och därefter bestämmer hur vi jobbar vidare tillsammans.

Vi har då möjlighet att boka relevanta labbanalyser hos olika labb som kan användas oavsett var i världen du bor.

Du får sedan ut digitalt material med kost- och hälsotips som kan implementeras hemma i din egen takt i samband med genomgången av resultatet.

Vet du redan vilket/vilka prover du vill ha går det att maila din beställning direkt till mig: info@hmoliven.nu

Ange följande information i ditt mail:
-Vilket test du vill ta från labbet – se deras stora utbud och priser här
-Namn, adress, födelsedata, längd, vikt

Testkitt skickas sedan ut till direkt från labbet och du betalar till dem enligt instruktion. Svaret kommer till mig för ev. tolkning till vilket vi bokar en tid och tar via telefon/skype.
Önskar du ingen tolkning så släpps svaret direkt till dig.

Se några vanliga labbprover där du även kan se exempel på hur labbsvaret ser ut och vad du får för information (aktuella priser anges på labbets hemsida i euro):

Mage/tarm
-Comprehensive stool analysis & parasitologi  x2 (CSAP x2) läs mer…
-GI Map läs mer…

Hormoner eller bli gravid
-Adrenal stress läs mer…
-Comprehensive Female II läs mer…
Comprehensive Male II läs mer…
-Dutch Complete läs mer…
-Fertility Profile läs mer…
-DNA Oestrogen läs mer…
-GrowBaby (179euro)  läs mer…

 

Det går även att ta labbprover via Werlabs då dem har flera olika bra paket ifall din läkare eller gyn inte vill ta grundläggande prover. Du bokar själv dina prover via länken nedan och letar upp närmaste provtagningsställe.

 

Exempel på hälsoproblem våra kunder söker för:

– trötthet, utmattning
– långvarig stress
– hormonella obalanser, sköldkörtelproblematik, PMS, PCOS, endomterios, infertilitet
– magkatarr, magsår, sura uppstötningar
– inflammationer i tarmar, förstoppning/diarre, Candida
– eksem, psoriasis, torr hud m.m.
– inflammationer och värk i leder, rygg och muskler, muskelstelhet, ischiassymtom, fibromyalgisymtom, svullnader m.m. som inte går över
– högt blodtryck, lågt blodtryck
– blåskatarr, underlivsinfektioner, svampväxt i underlivet
– karies, tandlossning, dålig andedräkt, munsår
– tungmetallförgiftning
– synsvårigheter, huvudvärk, migrän
– osteoporos, benskörhet
– övervikt, svårt att gå ner i vikt
– nedsatt immunförsvar
– frusenhet, sköra slemhinnor
– allergiproblematik

Ju snabbare du söker hjälp för dina symtom ju större är chansen att kroppen snabbt kan återhämta sig, men alla är vi olika och behöver olika tid för att må bra igen. Ge dock aldrig upp på kroppens fantastiska förmåga att läka sig själv. Om kroppen kan läka ett brutet ben så kan den läka mycket annat också när den får rätt förutsättningar.

Några olika testområden

Klicka i respektive fält för att läsa mer! 

Mage/tarm - Lider du av problem med magen eller tarmen?

Jag läste en artikel för några år sedan att Sverige är ett av de länder i världen som har mest magtarmproblem. Detta trots att vi har tillgång till både bra mat och kunskap. Länk

Jag är dock inte förvånad över detta då i princip alla kunder som besöker min mottagning har problem i detta området. De söker vanligtvis egentligen för något annat problem eftersom dem har lärt sig leva med magproblemet eller så tror dem att det helt enkelt är så det ska vara för dem har aldrig upplevt något annat stadie. Orsaken till VARFÖR dessa problem uppstår är också högst personlig och behöver utredas. Det kan vara allt från hög stress med dålig återhämtning, trauman, dålig kosthållning, ingen motion, skiftarbete, miljögifter, parasiter eller läkemedel så som antibiotikakurer.

Problem som mina kunder söker för:
-Sura uppstötningar, rapningar
-Svullen eller gasig
-IBS
-Diarré
-Förstoppning
-Ulcerös colit, Chrons
-Gallproblem
-Hudproblem
-Svampöverväxt
-Mask, parasit
-Aptitlöshet
-Går inte ner i vikt
-Tål inte olika sorters livsmedel plötsligt

Det som skrämmer mig mest är två delar. Det första är att det börjar i så unga år. Har flera oroliga mammor som mailar mig och vill ha hjälp med sina bebisar vars magar inte alls fungerar. Vårt yrke får tyvärr inte behandla barn under 8år enligt svensk lag, men i våra grannländer går det att söka hjälp. Tyvärr informerar till exempel inte BB om att barn födda med kejsarsnitt automatiskt föds med en nedsatt tarmflora och då även immunförsvar, så man bör ge dem probiotika. Är en svensk forskare som för flera år sedan skrev en bok om hur viktigt detta är.

Det andra är att jag får in fler och fler kunder som får cellgifter mot sina tarmproblem. Min personliga uppfattning är att man är väldigt snett ute när cellgifter ges som ”behandling” i vår superkänsliga tarm. Samtidigt som kunderna har fått höra av sina läkare att deras kostintag inte har något med deras sjukdomar att göra. Detta är för mig en gåta. Vi ska bryta ner ca 35ton mat i tarmen genom livet. I min värld är det A och O vad som passerar där igenom. En person som lever på färdigmat och en person som lever på hemlagad mat har helt olika förutsättningar för en framtida hälsa. Vi vet också att tarmen har svårt att bryta ner kött och mycket lättare för fisk.

VISSTE DU ATT: Ca 70% av ditt immunförsvar sitter i tarmen. Hur tarmen mår är avgörande för din övriga hälsa.

Tyvärr får många barn inte speciellt näringsämnesrik eller bra mat i skolorna eller hemma med tanke på att de växer och har ett stort behov av olika näringsämnen. Dock börjar det se bättre och bättre ut på vissa skolor. Men alla barn erbjuds inte samma förutsättningar för en bra start i livet. Dessutom väljs amningen allt oftare bort eller så kan kvinnor idag inte ens få igång sin amning.

 

VISSTE DU ATT: Ca 80% av ditt serotonin tillverkas i din tarm. Alltså är ditt psykiska mående direkt kopplat till din tarmhälsa.

Många av mina kunder har inte ens fått en adekvat utredning av sin tarm. Man undersöker t.ex. inte bakteriefloran i tarmen. Vilket för mig är konstigt eftersom man idag vet att en enda antibiotikakur kan slå ut din naturliga tarmflora för resten av livet om du ej får hjälp att återställa den. Inom svensk sjukvård kan man inte heller något om SIBO, trots att man kan skicka labbprover till Karolinska angående denna obalans i tunntarmen. Många har dessutom fått antideppressiva som behandling.

Vi som arbetar inom mitt yrke har därför valt att samerbeta med utländska labb istället då dessa ligger i framkant vad gäller kunskap och forskning angående vårt mag- och tarmsystem. Utan rätt underlag blir det ibland svårt att sätta in rätt åtgärder så du på sikt blir problemfri – för det kan man bli!

I Tyskland och USA finns flera väldigt bra och informativa labbtester. Det som främst används är ett vanligt avföringsprov som visar flera olika aspekter som kan vara ur balans in din tarmfunktion. Tyvärr tillhandahåller inte svensk sjukvård detta test utan du får vända dig direkt till labbet eller via oss utbildade terapeuter och ta provet privat på egen bekostnad.

 

Så gå inte och lid i onödan, för kunskap och hjälp finns att få så du åter igen kan njuta av livet.

Hormonell obalans - Lider du av hormonell obalans?

Tyvärr är det snarare en regel än undantag i dag att kvinnor lider av hormonella obalanser. Trots detta är både kunskapen och hjälpen som finns att få inom svensk sjukvård ytterst bristfällig och behandlingen ensidig. Hormonell obalans drabbar även män, men få talar om detta och tror deras symtom/kroppsliga förändringar hör till ett naturligt åldrande.

Hormonella obalanser kan visa sig på olika sätt hos olika individer och dessutom ha olika orsaker till varför de uppstår, men ändå är konventionell behandling densamma för alla. Väldigt ofta kopplas flera av symtomen inte ens till hormonell obalans.

Orsaken till VARFÖR de uppstår är också högst personlig och behöver utredas. Det kan vara allt från hög stress med dålig återhämtning, trauman, dålig kosthållning, ingen motion, skiftarbete, miljögifter, nedsatt tarmfunktion, underliggande infektioner som Borrelia, Epstein Barr och dysfunktion i sköldkörteln.

Vanliga symtom är:
-Humörsvängningar, ångest
-Oregelbunden mens, ingen mens
-Infertilitet (båda könen)
-Ömma bröst, bröstknölar som sedan försvinner
-Depression, frustration, ilska
-Oförmåga att ta beslut
-Låg sexlust
-Minnesproblematik, hjärndimma
-Huvudvärk, migrän
-Trötthet, utmattning
-Sömnproblem
-Värmevallningar, svettningar
-Torr slida
-Erektionsproblem
-Vätskekvarhållning
-Håravfall
-Minskad muskelstyrka-tonus
-Viktuppgång
-Brösttillväxt hos män, hårväxt i ansiktet på kvinnor
-PCOS, endometrios
-Låg kroppstemp
-Socker/salt-sug
-Acne
-Allergier

 

Vid yngre åldrar får du testa olika syntetiska preventivmedel för att ”se om de fungerar”. Detta är ett symtomdämpande arbetssätt. Grundorsaken finns fortfarande kvar och stör inne i kroppen. Om dessa åtgärder sedan inte avhjälper dina symtom så finns inget mer att göra och du får lära dig leva med din mensvärk och ömma bröst etc.

Däremot om dina symtom stör ut ditt humör så du t.ex. blir deprimerad och/eller aggressiv runt ägglossning eller innan mensen och hormonterapin inte hjälper. Då ändrar man din diagnos till att du är deprimerad och vill skriva ut antidepressiva tabletter att testa och eventuellt skicka dig till en psykolog. Detta trots att du övriga dagar fungerar som en glad normal människa. Oftast hittas inga fel på de labprover som tagits.

VISSTE DU ATT: Ca 60% av alla kvinnor som använder olika hormonella preventivmedel gör det av andra orsaker än att de vill undvika att bli gravida.

Runt 25-40års åldern vill vi skaffa barn, men graviditeten uteblir eller det blir missfall. Då blir åtgärden IVF och syntetiska hormoner. Åtgärder som kroppen tyvärr tar mycket stryk av om de behöver upprepas. Det finns alltid en bakomliggande orsak till att kroppen inte ”vill” bli gravid och det symtomet bör vi lyssna på och utreda varför.

När vi går över 40år börjar fler och fler närma sig klimakteriet och dess problematik med viktuppgång, värmevallningar och humörsvängningar m.m. Då får du kanske Östrogen utskrivet och syntetiskt Progesteron. Ibland fungerar det, ibland inte. Bioidentiskt Progesteron finns inte ens att tillgå i Sverige trots att det funnit i USA sedan 1998.

Testosteron har man slutat att testa på kvinnor trots att det är viktigt även för oss.

VISSTE DU ATT: Symtom från klimakteriet kan pågå mellan 6 månader till 14 år. Medellängden är 7,4år. Vissa känner dock inget alls – varför kanske vi bör fråga oss?

Oftast har du dessutom fått gå igenom flera olika behandlingar för dina problem UTAN att några labbprover ens har tagit på dina hormoner eller signalsubstanser, man gissar alltså!

Vi som arbetar inom mitt yrke har därför valt att samarbeta med utländska labb istället då dessa ligger i framkant vad gäller kunskap och forskning gällande vårt hormonella system. Utan rätt underlag blir det svårt att sätta in rätt åtgärder så du på sikt blir problemfri.

Bra artikel ur Läkartidningen angående hur långvarig stress påverkar vår kropp på insidan. Varför bukfetma är en stor hälsomarkör m.m. Läsvärd om du vill lära dig lite mer om hur din kropp fungerar. Det tragiska är dock att denna skrevs 2004 för att belysa det moderna samhällets problematik, men ändå har sjukvården inte ett uppdaterat behandlingssystem som är tillgängligt för alla nu 14år senare, utan främst läkemedel skrivs ut. Läs mer här…

I USA finns flera väldigt bra och informativa labbtester. Det som främst används numera är ett urintest som visar VAR i dina hormoner det går fel.

Tyvärr tillhandahåller inte svensk sjukvård detta test utan du får vända dig direkt till labbet eller via oss utbildade terapeuter och ta provet privat på egen bekostnad.

Så gå inte och lid i onödan, för kunskap och hjälp finns att få så du åter igen kan njuta av livet.

Idrottsoptimering - Optimera din träning och tävlingsprestation

Optimera din träning och tävlingsprestation

Om du tränar eller tävlar mycket är det bra att få koll på vad som egentligen gäller för din egna kropp så du inte fastnar i ett felaktigt kost- och träningsmönster som någon annan tror du behöver. Via DNA-, urin- och blodanalyser kan du få fram en profil som visar eventuella näringsbrister som leder till sämre resultat.

Hur mycket och hur ofta just du behöver träna för att uppnå resultat samt hur stor din skaderisk är m.m.

Utöver dessa analyser görs även en Postural analys för att checka av att du har rätt rörelsemönster i muskler och leder samt att du inte har några felställningar som stör ditt utövande och kan leda till onödiga skador.

Du får även se ditt blod live på plats under besöket.

Efter behov kan du komplettera med fler analyser genom våra olika labb ifall du har hälsoproblem som stör dig ex. magproblem.

I tjänsten ingår:
Hälsoanalys inkl. blodanalys och Postural genomgång
DNA Sport genanalys via externt labb ca.1880kr. Se exempel här…
Organix Basic analys för kontroll av näringsbrister via externt labb ca.2420kr. Se exempel här…

Postural analys
Optimum-metoden bygger i grunden på två delar – Postural träning (även kallat Postural terapi) och specifika manuella (=som utförs med händerna) behandlingstekniker – som tillsammans syftar till att skapa/återskapa balans i muskler, leder, bindväv, nerv- och akupunktursystem.

Efter att ha gjort en djupgående analys av varje individs muskulära obalans, behandlas obalanserna vid behov genom mjuka manuella tekniker och nervsystems samt akupunktursystemsbalanserande övningar. Därefter skapas ett/flera skräddarsydda träningsprogram (=postural träningsprogram) bestående av specialövningar som ger kroppen den stimulans den saknar i vardagen. Resultatet blir att kroppen återfår sin naturliga hållning, rörlighet och styrka samtidigt som man blir av med grundorsaken till smärtan eftersom ingen muskel eller led längre blir överbelastad utan alla delar tar en “lagom” del av den belastning sittande, stående, gående etc. innebär!

Om du önskar ett personligt träningsprogram för att optimera din kropp bokas detta sedan separat då det tar 90minuter.

Ovan text är tagen från den svenska medgrundarens hemsida. Läs gärna vidare på hans hemsida då den är full av information: Optimum Metoden

Analyser

Vi erbjuder ett stort utbud av analyser via svenska och utländska labb

Hormonanalyser 
(för både män och kvinnor)

 Följande viktiga substanser kan testas beroende på din problematik:

 • Östrogen X 3 (Östradiol, Estron, Estriol)
 • Progesteron
 • Testosteron
 • DHT
 • DHEA
 • Kotisol
 • Serotonin
 • Gaba
 • Dopamin
 • Adrenalin
 • Noradrenalin
 • Glutamat

För dig med stress- eller hormonrelaterade problem som oro, ångest, depression, klimakteriebesvär. Denna problematik gäller både män och kvinnor, även om det mest är kvinnor det pratas om.

Mage/tarm
Här analyseras din matsmältning samt eventuell dysbios av tarmbakterier, svampöverväxt eller parasiter. Mycket givande test för dig med långvarig mage/tarm-problematik som du ej får bukt med.

Hormonell utredning

En analys som ger en djupgående analys av dina könshormoner, kortisol m.m. Om de bryts ned på rätt sätt eller blir giftiga = cancerogena i kroppen.

Sköldkörtelutredning
Här tas alla prover utom rT3 för att se om din sköldkörtel fungerar som den ska. rT3 kan man dock komplettera med.

Fertilitetsutredning
Hormon och sköldkörtelprover för att kunna få igång din kropps naturliga fertilitet

DNA-utredning

Lever du med eller emot dina egna gener. Det är idag vetenskapligt bevisat att vi kan styra våra geners aktivitet genom våra livsstilsval. Genom en sådan analys kan du få kunskap om vilka system i din kropp som eventuellt inte fungerar optimalt, varför du har svårt för att gå ner i vikt, varför du lätt blir skadad, hur mycket och hur du bör träna m.m.

DNA Diet

Analyserar 13 gener som har med metabolism och träning att göra. Du får tips om hur du bör tänka för att göra val som stärker just din kropp. 

DNA Sport

Djupgående analys som ger större möjliheter och insikt för större potential för sportprestationer och bättre träning, optimalt val av träning, återhämtning, skaderisk och träning för att gå upp/ned i vikt.

Testet passar alla! Du kan träna på elitnivå, vara motionär eller bara hitta rätt träning för optimal hälsa eller gå ner i vikt.

DNA Östrogen

Metabolism och avgiftningstest inkluderar 10 gener involverade i östrogen-biosyntes, östrogenmetabolism, och fas I and fas II i leverns viktiga avgiftning. Resultatet innehåller unik information och guidning till din personliga diet, livsstil, hormoner med mera. Väldigt viktigt främst för kvinnor med risk för hormonell cancer eller med hormonella obalanser.

DNA Health

Testar 23 gener inblandade i 7 viktiga processer. Resultatet ger individuella rekommendationer som inkluderar en genbaserad hälsosam kostplan, målsättningar för din diet inklusive relevanta vitaminer, mineraler, fytokemikalier och livsmedel samt förutsättningarna för intag av kosttillskott. T.ex. om du kan ta upp B12 eller D-vitamin, samt omvandla Omega 3 till sin aktiva form som är så otroligt viktiga för vår hälsa.

Man kan välja att göra enbart 1-2 analyser eller Diet/Sport/Östrogen i ett gemensamt paket till ett lägre pris för att få en komplett bild. För att få/kunna tolka dessa DNA analyser har jag gått utbildning till analytiker.