Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/4/8/6/hmoliven.nu/httpd.www/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 2421 Behandlingar | Hälsomottagningen Oliven

Behandlingar

Jag erbjuder behandlingar inom följande områden:
– Avancerad bäckenbehandling
-Djupgående käkledsbehandling
-Reiki
-Biomagnetism
-Regndroppsmassage & klassisk massge
-Mindful Tapping
Motorisk balansering


Klicka på respektive behandling inne på BokaDirekt för att läsa mer!

Massage

Boka tid
Jag är i grunden utbildad inom svensk klassisk massage, akupressur, gravidmassage och RDT-Regndroppsmassage som ingår i den välkända aromaterapin. Tekniken är dock mixad med massagegrepp från andra sorters massagetekniker och akupressur, vilket gör den extra välgörande.

Detta tillsammans med terapeutiska oljor som hjälper till och ger en extra skjuts.

Behandlingen görs sedan ännu mer effektiv med hjälp av en Magneton eller ljudvågsbehandling som används för att få igång blodcirkulationen och kinesisk koppning beroende på hur din symtombild ser ut. Detta anses av många vara lika effektivt som både nålar och hårt tryck.

För att dessutom ge kroppens egna läkningssystem en extra kickstart komplementerar jag med en enklare s.k.Mikromassage som ingår i den välkända Zonterapin. Mikromassage är också bra för att lindra akuta tillstånd i hela kroppen. Läs reportage om Mikromassage här.

Behandling hos mig skräddarsys efter dina behov och kan se olika ut från gång till gång.

 

BIOMAGNETISM

Boka Tid

För att boka Biomagnetism behöver du boka en Hälsoanalys nybesök.

Biomagnetism är en terapeutisk och vetenskapligt utvecklad läkningsmetod utvecklad av läkaren Dr Isaac Goiz Duran under 1980-talet. Det är utbrett främst i den spansktalande världen men har tack vare Johnny Grimståhl spridit sig till Sverige. Biomagnetism ingår under begreppet magnetbehandlingar, eller frekvensmedicin, och är en metod baserad på de effekter som starka magneter utövar på kroppen.

Biomagnetism upptäcker, definierar och korrigerar avvikande pH-värden m.m i kroppen. Biomagnetism är en metod för både diagnostik och behandling mot de flesta åkommor som kan drabba oss människor.

Man applicerar starka magneter (1.000 – 20.000 gauss) på olika ställen på kroppen med kläderna på. Behandlingstiden för biomagnetism är ca 20 minuter efter undersökning och i regel behövs det 1-5 behandlingar.

Bra vid infektioner av bakterier, virus, svamp, parasiter och dysfunktioner av organ men även emotionella blockeringar som har satt sig i kroppen.

Eteriska oljor från young living

Jag använder enbart rena massageoljor eller eteriska oljor från Young Livings sortiment.

Läs mer om deras underbara produkter här…

Hittar du en olja eller en annan produkt som du själv skulle vilja köpa för hemmabruk så går det bra att sambeställa den med mig och slippa fraktavgiften, så kontakta mig för beställning. Jag beställer mina oljor den 20:e varje månad.

Regndroppsmassage

Boka Tid
Regndroppsmassage är en mjuk & varsam behandling som är ändå är mycket effektiv för flera olika problem genom kraften i terapeutisk eteriska oljor dvs. läkande örter och växter.

Regndroppsteknik/massage är en kombination av lätt beröring och massage med kraften i eteriska oljor av allra högsta terapeutiska kvalitet. Dessa oljor appliceras både på ryggen och under fotsulorna. De masseras sedan in på ryggen, därefter får du en värmeinpackning.

Behandlingen stimulerar kroppens egna nervimpulser till hjärnan och ger ökad nervbalansering, stärker immunförsvaret och hjälper dig att slappna av i muskler och leder.

Eftersom de eteriska oljorna även verkar på känslocentrum (limbiska systemet) i hjärnan via doftsinnet, är behandlingen också välgörande för att avhjälpa stress, oro och för att åstadkomma känslomässig läkning.

Balanseringen av energiflödena lyfter även humör och välbefinnande, vitalisering av kropp och själ, varma handdukar ökar effekten av oljorna. Behandlingen ökar kroppens förmåga att ta upp syre och näring till cellerna och syftar till att uppnå balans i kropp och själ. Oljorna arbetar sedan i 5-7 dagar i kroppen.

Regndroppsteknik/massage är en härlig, väldoftande och rogivande behandling som rensar kroppen, stärker immunförsvaret, nervsystemet, ryggraden och bekämpar bl.a. virus, bakterier och inflammationer och minskar stress.

Under behandlingen används 9 olika eteriska oljor, dessa oljor har olika egenskaper och befrämjar bl.a. följande:
Valor – Balanserar energin i kroppen.
Oregano – Antivirus, balanserar matsmältningen, stärker vitala delar av kroppen. Grundande och balanserande.
Timjan – Antivirus stöd, hjälper till vid mental och fysisk trötthet efter sjukdom. Bra vid hosta och bronkit. Ger energi vid stress och svaghet.
Basilika – Bra mot magproblem, dåligt minne, mental trötthet och avslappnande vid muskelkramp. Hjälp vid inflammation.
Cypress – Förbättrar cirkulationen, öppnar andningsvägarna, hjälper till vid svullna leder, åderbrock, celluliter. Lindrar kramp. Stärkande och lugnande.
Vintergröna – Antiflammatorisk och smärtstillande. Bra för både ben, muskler och ledbesvär. Kan hjälpa vid ledgångsreumatism, reumatism samt tinnitus. Höjer, öppnar och ökar medvetande i känselsinnet.
Mejram – Muskelavslappnande. Lugnar andningsvägarna, lindrar kramp och migrän. Ger energi vid stress och svaghet.
Pepparmint – Antimikrobisk. Höjer och öppnar känselsinnet. Bra för nerver, kan hjälpa mot feber, illamående, huvudvärk och muskelvärk. Stimulerar cirkulationen, medvetandet och hjälper minnet.
Aromaseiz – Avslappnande och lugnande. Lindrar spända, ömma, trötta och värkande muskler som resultat från sportskador trötthet och stress.
Samt ev. övrig olja som stärker just dig och sina symtom.

Avstressning, sömnproblem och lugnande

 

Utbilda dig själv

Jag är även utbildad lärare i Regndroppsmassage och har utbildat ett gäng som antningen använder det för hemmabruk eller har gått vidare för att arbeta proffessionellt.

Kontakta mig gärna om du vill lära dig Regndroppsmassage för hemmabruk som är en 1-dagsutbildning.

Mindful Tapping®

Boka tid

Tänk på en jobbig situation, person, trauma eller annan händelse som gör dig nervös, stressad, orolig, arg eller ledsen.

Vanligvis känns det inte helt skönt i kroppen då. Muskler kan bli spända, andningen förändras, man blir varm eller fryser osv.

Tänk dig att du får ett verktyg som gör att du kan förändra den känslan i princip omgående.

Vilken lättnad och frihet det skulle ge dig, samtidigt som du tar kontroll själv över jobbiga situationer.

Mindful Tapping® är det verktyget som effektivt kan hjälpa dig.
Med min hjälp som ledsagare guidar jag dig igenom en session där vi utgår från din aktuella problematik som kan vara allt från sötsug,
scenskräck, beroenden, fobier, konstant smärta eller trauman.

Det positiva är att du inte behöver delge dina inre bilder och tankar för mig under sessionen, vilket kan vara en lugnande trygghet för många människor som inte vill/orkar sätta ord på sina problem. Allt du behöver göra är att lyssna på mina frågor, besvara dem enkelt och följa instruktionerna – kroppen gör resten på egen hand.

Mindful Tapping® är utvecklat av Kjell och Ann-Sofi Forsberg. Båda två är biologer och har ett brinnande intresse för att förstå hur vi fungerar och en passion för att hjälpa människor må bra.

Med 15 års erfarenhet som terapeuter och kursledare inom energipsykologi och genom en ständig bevakning av ledande forskning inom trauma- och neurofysiologi har de nu utvecklat sitt eget koncept; Mindful Tapping®.

Mindful Tapping® är en kraftfull kombination av tapping och andra somatiska terapiformer som integrerats med moderna kunskaper om hur hjärnan och nervsystemet fungerar. Resultatet är lättlärda och enkla metoder för fysisk och psykisk hälsa som kan användas både som självhjälp och för terapi.

Mindful Tapping® är en väv av kunskaper om och erfarenheter av EFT (Emotional Freedom Techniques), energipsykologi, EMDR, somatic experiencing, mindfulness, neurofysiologi och traumaforskning. Mötet mellan komplex teori och mångsidiga praktiska erfarenheter har gjort förändring på djupet allt enklare.

Arbetssätten är lätta att lära och enkla att använda. Samtidigt blir det tryggt att lösa även svåra trauman så som våldtäkt.

Läs mer om Mindful Tapping® här och här.

Se även webtvinslag med en av de stora förespråkarna av Mindful Tapping® här.

Reiki i & ii

Boka tid

Reiki är en mjuk och samtidigt effektiv behandlingsmetod vid till exempel smärta, stress, ångest och fysiska och mentala spänningar. Reiki arbetar med kroppens naturliga läkningsprocesser och fyller på energiförrådet.

Reikih aktiverar och stimulerar kroppens egna naturliga förmåga att läka och återställa sig. Efter en behandling brukar man känna sig både avslappnad och fylld med energi på samma gång – en mycket behaglig upplevelse för både kropp och själ. Många somnar under tiden eller upplever en djup avslappning eller värme. Men det kan även starta igång underliggande symtom som kommer upp till ytan för att äntligen läka.

Du kan välja mellan 50, 70 eller 90 minuters behandling. Under 90 minuter kombineras behandlingen med kinesiologisk OrganPlexusbalansering.