Behandlingar

Klicka på respektive behandling för att läsa mer!

Massage

Boka tid
Jag är i grunden utbildad inom svensk klassisk massage, akupressur, gravidmassage och RDT-Regndroppsmassage som ingår i den välkända aromaterapin. Tekniken är dock mixad med massagegrepp från andra sorters massagetekniker och akupressur, vilket gör den extra välgörande.

Detta tillsammans med terapeutiska oljor som hjälper till och ger en extra skjuts.

Behandlingen görs sedan ännu mer effektiv med hjälp av en Magneton eller ljudvågsbehandling som används för att få igång blodcirkulationen och kinesisk koppning beroende på hur din symtombild ser ut. Detta anses av många vara lika effektivt som både nålar och hårt tryck.

För att dessutom ge kroppens egna läkningssystem en extra kickstart komplementerar jag med en enklare s.k.Mikromassage som ingår i den välkända Zonterapin. Mikromassage är också bra för att lindra akuta tillstånd i hela kroppen. Läs reportage om Mikromassage här.

Behandling hos mig skräddarsys efter dina behov och kan se olika ut från gång till gång.

Boka tid

kinesisk Koppning

Boka Tid
Kinesisk koppning fick mycket uppmärksamhet under OS i Rio och Sverige var tyvärr som vanligt snabba med att förkasta det som behandlingsmetod. Men många minns kanske inte att även akupunktur förkastades, men idag ingår i svensk sjukvård. Dock tyvärr i en väldigt förenklad variant utan en helhetssyn på människan.

 TCM har traditioner tillbaka till 2000 f.Kr och betyder Traditionel Chinese Medicine och här ingår Koppning.

Inom TCM ingår även akupunktur, moxa, Tui Na-massage, örtmedicin, kostlära och Qi Gong m.m. Det är vardag i varje kines liv att använda sig av dessa eftersom många inte har råd att gå till läkare eller köpa dyra mediciner som vi gör i västvärlden. I nästan alla kineser hem finns ett koppningsset som de använder till olika behandlingar efter behov.

Behandlingen utgår från specifika ”recept” som visar hur man ska placera kopparna på olika akupunkturpunkter på kroppen, precis som man gör med nålarna vid akupunktur. Man kan enkelt förklara det som en omvänd akupunktur.

 Koppning är ett komplement till massage när man behöver nå djupare in muskler, bindväv och få igång blodcirkulationen i ett skadat område. En mer skonsam och effektiv behandling än hårt tryck. Detta ger flera olika behandlingsområden utöver muskelskador.

De flesta problem i muskler och skelett uppkommer av att blodcirkulationen inte fungerar som det ska i det drabbade området. Om detta får fortgå länge utan att man avhjälper detta så blir vi oftast stela, till slut får vi värk genom att vi börjar kompensera detta genom att ha ett avvikande rörelsemönster som kan skapa problem på andra områden i kroppen genom snedbelastning.

 Orsaken till nedsatt blodcirkulation på vissa ställen i kroppen kan vara många och det är här min övriga utbildning kommer in för att kunna ge dig en helhetsbild på ditt hälsotillstånd och hur du sedan på egen hand kan bli bra igen.

Läs mer om koppning här. (Jag använder vakumpump istället för eld, då sitter koppmärken inte kvar lika länge!)

Följande symtom och problemområden kan behandlas:
– huvudvärk och migrän
– axel, bröstrygg och skuldror (frusen axel)
– ryggbevär
– ischias
– knän
– IT-bandet (muskeln på utsidan av låret)
– magbevär
– PMS/mentruella besvär
– idrottskador, lårkakor, blåmärken, bindvävsproblem, tennisarm
– kosmetiskt = celluliter och åderbrock
– feber och infektioner

Kostnad: 650kr/behandling

Upplägg: Vid ett behandlingstillfälle kan 2-4 olika symtom behandlas beroende var på kroppen de sitter.

Jag använder enbart rena massageoljor eller eteriska oljor från Young Livings sortiment.

Läs mer om deras underbara produkter här…
Hittar du en olja eller en annan produkt som du själv skulle vilja köpa för hemmabruk så går det bra att sambeställa den med mig och slippa fraktavgiften, så kontakta mig för beställning. Jag beställer mina oljor den 20:e varje månad.

Boka Tid

Eteriska oljor från young living

Jag använder enbart rena massageoljor eller eteriska oljor från Young Livings sortiment.

Läs mer om deras underbara produkter här…

Hittar du en olja eller en annan produkt som du själv skulle vilja köpa för hemmabruk så går det bra att sambeställa den med mig och slippa fraktavgiften, så kontakta mig för beställning. Jag beställer mina oljor den 20:e varje månad.

Frozen shoulder

Många lider idag av s.k. Frozen shoulder helt i onödan. Jag har satt ihop en behandling för att lösa ditt problem där prisgaranti gäller. Om du inte känner stor skillnad direkt så betalar du endast 150kr precis som för ett läkarbesök.

Kortisonsprutor och träningsprogram är tidsödande och hjälper sällan eftersom problemet sitter någon helt annan stan.

Nack- och käkbehandling (slipp din bettskena)

Dagens lösning är bettskena när du biter eller gnisslar dina tänder, men det avhjälper ju inte problemet och din käke riskerar att bli mer och mer stel samt smärtsam.

Problemet sitter inte i din käke från början, men symtomet hamnar där. Tack vare min breda utbildning har jag tagit fram en behandling där prisgaranti gäller. Om du inte känner stor skillnad direkt så betalar du endast 150kr precis som för ett läkarbesök…

Regndroppsmassage

Boka tid
Regndroppsmassage är en mjuk & varsam behandling som är ändå är mycket effektiv för flera olika problem genom kraften i terapeutisk eteriska oljor dvs. läkande örter och växter.

Regndroppsteknik/massage är en kombination av lätt beröring och massage med kraften i eteriska oljor av allra högsta terapeutiska kvalitet. Dessa oljor appliceras både på ryggen och under fotsulorna. De masseras sedan in på ryggen, därefter får du en värmeinpackning.

Behandlingen stimulerar kroppens egna nervimpulser till hjärnan och ger ökad nervbalansering, stärker immunförsvaret och hjälper dig att slappna av i muskler och leder.

Eftersom de eteriska oljorna även verkar på känslocentrum (limbiska systemet) i hjärnan via doftsinnet, är behandlingen också välgörande för att avhjälpa stress, oro och för att åstadkomma känslomässig läkning.

Balanseringen av energiflödena lyfter även humör och välbefinnande, vitalisering av kropp och själ, varma handdukar ökar effekten av oljorna. Behandlingen ökar kroppens förmåga att ta upp syre och näring till cellerna och syftar till att uppnå balans i kropp och själ. Oljorna arbetar sedan i 5-7 dagar i kroppen.

Regndroppsteknik/massage är en härlig, väldoftande och rogivande behandling som rensar kroppen, stärker immunförsvaret, nervsystemet, ryggraden och bekämpar bl.a. virus, bakterier och inflammationer och minskar stress.

Under behandlingen används 9 olika eteriska oljor, dessa oljor har olika egenskaper och befrämjar bl.a. följande:
Valor – Balanserar energin i kroppen.
Oregano – Antivirus, balanserar matsmältningen, stärker vitala delar av kroppen. Grundande och balanserande.
Timjan – Antivirus stöd, hjälper till vid mental och fysisk trötthet efter sjukdom. Bra vid hosta och bronkit. Ger energi vid stress och svaghet.
Basilika – Bra mot magproblem, dåligt minne, mental trötthet och avslappnande vid muskelkramp. Hjälp vid inflammation.
Cypress – Förbättrar cirkulationen, öppnar andningsvägarna, hjälper till vid svullna leder, åderbrock, celluliter. Lindrar kramp. Stärkande och lugnande.
Vintergröna – Antiflammatorisk och smärtstillande. Bra för både ben, muskler och ledbesvär. Kan hjälpa vid ledgångsreumatism, reumatism samt tinnitus. Höjer, öppnar och ökar medvetande i känselsinnet.
Mejram – Muskelavslappnande. Lugnar andningsvägarna, lindrar kramp och migrän. Ger energi vid stress och svaghet.
Pepparmint – Antimikrobisk. Höjer och öppnar känselsinnet. Bra för nerver, kan hjälpa mot feber, illamående, huvudvärk och muskelvärk. Stimulerar cirkulationen, medvetandet och hjälper minnet.
Aromaseiz – Avslappnande och lugnande. Lindrar spända, ömma, trötta och värkande muskler som resultat från sportskador trötthet och stress.
Samt ev. övrig olja som stärker just dig och sina symtom.

Avstressning, sömnproblem och lugnande
Boka tid

 

Utbilda dig själv

Jag är även utbildad lärare i Regndroppsmassage och har utbildat ett gäng som antningen använder det för hemmabruk eller har gått vidare för att arbeta proffessionellt.

Kontakta mig gärna om du vill lära dig Regndroppsmassage för hemmabruk som är en 1-dagsutbildning.

Mindful Tapping®

Boka tid

Tänk på en jobbig situation, person, trauma eller annan händelse som gör dig nervös, stressad, orolig, arg eller ledsen.

Vanligvis känns det inte helt skönt i kroppen då. Muskler kan bli spända, andningen förändras, man blir varm eller fryser osv.

Tänk dig att du får ett verktyg som gör att du kan förändra den känslan i princip omgående.

Vilken lättnad och frihet det skulle ge dig, samtidigt som du tar kontroll själv över jobbiga situationer.

Mindful Tapping® är det verktyget som effektivt kan hjälpa dig.
Med min hjälp som ledsagare guidar jag dig igenom en session där vi utgår från din aktuella problematik som kan vara allt från sötsug,
scenskräck, beroenden, fobier, konstant smärta eller trauman.

Det positiva är att du inte behöver delge dina inre bilder och tankar för mig under sessionen, vilket kan vara en lugnande trygghet för många människor som inte vill/orkar sätta ord på sina problem. Allt du behöver göra är att lyssna på mina frågor, besvara dem enkelt och följa instruktionerna – kroppen gör resten på egen hand.

Mindful Tapping® är utvecklat av Kjell och Ann-Sofi Forsberg. Båda två är biologer och har ett brinnande intresse för att förstå hur vi fungerar och en passion för att hjälpa människor må bra.

Med 15 års erfarenhet som terapeuter och kursledare inom energipsykologi och genom en ständig bevakning av ledande forskning inom trauma- och neurofysiologi har de nu utvecklat sitt eget koncept; Mindful Tapping®.

Mindful Tapping® är en kraftfull kombination av tapping och andra somatiska terapiformer som integrerats med moderna kunskaper om hur hjärnan och nervsystemet fungerar. Resultatet är lättlärda och enkla metoder för fysisk och psykisk hälsa som kan användas både som självhjälp och för terapi.

Mindful Tapping® är en väv av kunskaper om och erfarenheter av EFT (Emotional Freedom Techniques), energipsykologi, EMDR, somatic experiencing, mindfulness, neurofysiologi och traumaforskning. Mötet mellan komplex teori och mångsidiga praktiska erfarenheter har gjort förändring på djupet allt enklare.

Arbetssätten är lätta att lära och enkla att använda. Samtidigt blir det tryggt att lösa även svåra trauman så som våldtäkt.

Boka tid

Läs mer om Mindful Tapping® här och här.

Se även webtvinslag med en av de stora förespråkarna av Mindful Tapping® här.

Massage härstammar tillbaka till Kina år 122. Ordet betyder bl.a. trycka och knåda.

Behandlingen ökar blodcirkulationen och utsöndingen av slaggprodukter som snabbt lagras i kroppen. Massage frisätter även ämnen som är lugnande och avslappnande, samt motverkar stress.

En ökad blodcirkulation till våra muskler och vävnader hjälper kroppen att kunna läka sig själv.